• 6 jaar garantie op nieuwe motoren
  • Officieel dealer van alle topmerken
  • Persoonlijk thuisbezorgd
  • Montage mogelijk
0512 764 766 ma t/m vr 9:00-18:00

Brandstofslang voor jouw buitenboordmotor

brandstofslang buitenboordmotor
Nieuws & Tips

Heb jij een externe brandstoftank om jouw buitenboordmotor bij te vullen met brandstof tijdens het varen? Vergeet de brandstofslang dan niet. Hiermee creëer je een veilige en efficiënte brandstoftoevoer van de brandstoftank naar de buitenboordmotor. Bij BuitenboordmotorWereld.nl kun je een Hollex brandstofslang met pompbal kopen. We leggen je graag meer uit over de mogelijkheden.

Waarom een brandstofslang?

Een brandstofslang is de koppeling tussen een losse brandstoftank en een buitenboordmotor. Mocht jouw buitenboordmotor zonder brandstof komen te zitten, dan kun je deze weer bijvullen door de benzineslang aan te sluiten op de externe brandstoftank en de buitenboordmotor. Dit is een efficiënte en veilige manier om brandstof onderweg bij te vullen. 

De Hollex brandstofslang die wij verkopen is 3 meter lang en gemaakt van gewapend PU (polyurethaan). Dit heeft als voordeel dat hij niet snel uitdroogt. 

Brandstofslang met pompbal

Voor een optimale brandstoftoevoer van een buitenboordmotor kun je het beste een brandstofslang met pompbal gebruiken. De Hollex brandstofslang is ook voorzien van een pompbal in het midden. Door deze pompbal een paar keer in te knijpen, voer je de brandstof op vanuit de externe benzinetank naar de aangesloten buitenboordmotor. 

Aansluiting benzineslang buitenboordmotor

Het aansluiten van een benzineslang op een buitenboordmotor is erg eenvoudig. De brandstofslang wordt namelijk geleverd inclusief een passende connector. Deze connector kun je vervolgens makkelijk aansluiten op alle buitenboordmotoren en brandstoftanks. 

We adviseren om de brandstoftank niet verder van de buitenboordmotor te plaatsen dan de Hollex brandstofslang aan kan. Zorg dat de benzineslang nog voldoende kan bewegen. Als de afstand te lang wordt, dan kan het zijn dat de motor niet voldoende brandstof kan aanzuigen.

Voor welke merken is de brandstofslang?

De Hollex brandstofslang is geschikt voor elke buitenboordmotor. Dit komt doordat er een universele connector op zit. Of je nu een buitenboordmotor van Yamaha, Suzuki, Tohatsu of een ander merk hebt: deze connector is geschikt voor buitenboordmotoren van alle merken.

Wat voor brandstof kan er door de brandstofslang?

De pompbal van de brandstofslang kan goed tegen ethanol houdende brandstoffen. 

Brandstofslang buitenboordmotor kopen

Koop jouw brandstofslang bij BuitenboordmotorWereld.nl, dé buitenboordmotor shop voor de watersportliefhebber en -ondernemer. Je vindt ons in Ureterp, Friesland. We zijn opgegroeid met water, boten en buitenboordmotoren. Hierdoor weten we wat we verkopen. We zijn officieel dealer van Yamaha, Suzuki en Tohatsu buitenboordmotoren. Bij ons ben je zeker van zorgeloos vaarplezier.

Veelgestelde vragen

Waarom een brandstofslang voor je buitenboordmotor?

Een brandstofslang is de koppeling tussen een losse brandstoftank en een buitenboordmotor. Mocht jouw buitenboordmotor zonder brandstof komen te zitten, dan kun je deze weer bijvullen door de externe brandstoftank aan te sluiten op de benzineslang.