• 6 jaar garantie op nieuwe motoren
  • Officieel dealer van alle topmerken
  • Persoonlijk thuisbezorgd
  • Montage mogelijk
0512 764 766 ma t/m vr 9:00-18:00

Top 3 Tohatsu buitenboordmotoren

Top 3 Tohatsu buitenboordmotoren
Nieuws & Tips

Ben je op zoek naar een nieuwe buitenboordmotor? Ga voor het merk Tohatsu. Dit is een welbekend merk in de buitenboordmotorwereld. De motoren van Tohatsu zijn er in veel segmenten. Dan kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij een top 3 samengesteld die jou helpt bij het vinden van de juiste Tohatsu buitenboordmotor.

Over Tohatsu buitenboordmotoren

Je hebt vast en zeker wel eens van Tohatsu gehoord. Het merk bestaat al heel wat jaren. In 1956 bracht de Japanse fabrikant van Tohatsu zijn eerste buitenboordmotor op de markt. Vandaag de dag is Tohatsu actief in alle segmenten: van buitenboordmotoren met een klein vermogen (2.5+ pk) tot motoren met een groot vermogen (100+ pk). De Tohatsu buitenboordmotoren staan bekend om hun zuinigheid, kracht, betrouwbaarheid en prijs/kwaliteitverhouding. Ook zijn buitenboordmotoren van Tohatsu voorzien van toptechnologie genaamd Simpliq Technology. Deze technologie zorgt voor de ultieme vaarbeleving op het gebied van eenvoud, functionaliteit, gebruiksgemak en kwaliteit.

3 populairste Tohatsu buitenboordmotoren

Het kan lastig zijn om een goede buitenboordmotor uit te kiezen. Daarom hebben wij een top 3 samengesteld van de populairste Tohatsu buitenboordmotoren die BuitenboordmotorWereld.nl in het assortiment heeft. Misschien zit de perfecte motor er voor je tussen.

1. Tohatsu 6 pk

Tohatsu 6 pk

Zowel de Tohatsu 6 pk 1-cilinder als de Tohatsu 6 pk 2-cilinder zijn compacte en lichtgewicht buitenboordmotoren die je makkelijk kan oppakken en meenemen. De motor van beide varianten is zeer betrouwbaar, ultra stil en schoon. Verder heeft de Tohatsu 6 pk een 4-takt motor, een roestbestendig staartstuk en een aluminium schroef. Daarnaast is hij voorzien van een slim elektronisch ontstekingssysteem. Dit garandeert een vlotte start en een snelle gasrespons. Doordat deze buitenboordmotor stil, zuinig, rustig en gecontroleerd is, kun je deze Tohatsu goed gebruiken voor sportvistechnieken. 

2. Tohatsu 20 pk

Tohatsu 20 pk

De Tohatsu 20 pk is een lichtgewicht en een prima en duurzame krachtbron. Het stoere model is makkelijk in gebruik, onderhoudsvriendelijk, betrouwbaar, stil en energievriendelijk. De Tohatsu 20 pk heeft 2 cilinders, wat een soepele aandrijving garandeert. Je motor draait gelijkmatig, zuinig en schoon. De waterpomp is gemaakt van rvs en de schroef van aluminium. Op waterdoorlatende onderdelen is een zink coating aangebracht. Deze materiaal- en afwerkingskeuzes houden corrosie en slijtage tegen. Kortom, je koopt met deze motor veel zekerheid en vaarplezier.

3. Tohatsu 30 pk

Tohatsu 30 pk

Deze Tohatsu 30 pk (3-cilinder) buitenboordmotor is een hoogwaardige alleskunner. Wat je doel of activiteit op het water ook is, deze buitenboordmotor is bedrijfszeker, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. De Tohatsu 30 pk 4-takt is uitgerust met een elektronisch brandstofinjectiesysteem. Hierdoor kun je handmatig de motor starten zonder dat je een accu nodig hebt. En wist je dat je, door de geoptimaliseerde tandwielverhouding, meer vermogen, koppel en een hogere topsnelheid krijgt dan andere motoren in dezelfde pk-klasse?

Meer aanbod buitenboordmotoren

Zoek je een andere pk-klasse? Dan zit je bij Tohatsu nog steeds goed. Wij hebben namelijk ook andere Tohatsu buitenboordmotoren, zoals de Tohatsu 2.5 pk, de Tohatsu 4 pk, de Tohatsu 15 pk, de Tohatsu 50 pk en zelfs Tohatsu buitenboordmotoren van 100+ pk

Op onze Tohatsu buitenboordmotoren pagina kun je filteren op jouw gewenste vermogen. Ook kun je op andere eigenschappen filteren, zoals staartlengte, besturing, startsysteem en meer.

Veelgestelde vragen

Is Tohatsu een goed merk?

Tohatsu beschikt over betrouwbare motortechniek en slimme technologie. Eenvoud, duurzame prestaties, gebruiksvriendelijkheid, een optimale starttechniek en het Tohatsu Onboard Communication System (TOCS) zijn voorbeelden die bevestigen dat Tohatsu een uitstekend merk is.

Waar komt Tohatsu vandaan?

Tohatsu is een Japans merk. In 1956 bracht de Japanse fabrikant zijn eerste Tohatsu buitenboordmotor op de markt. Dit was de ‘OB-2’, een luchtgekoelde 1,5 pk motor. Vanaf dat moment nam de ontwikkeling en verkoop van buitenboordmotoren een vlucht.