• 6 jaar garantie op nieuwe motoren
  • Officieel dealer van alle topmerken
  • Persoonlijk thuisbezorgd
  • Montage mogelijk
0512 764 766 ma t/m vr 9:00-18:00

Wat zijn handige dingen voor op de boot?

Handige dingen voor op de boot
Nieuws & Tips

Als je gaat varen, is het fijn om goed voorbereid het water op te gaan. Er zijn een aantal handige dingen voor op de boot die verplicht zijn, bijvoorbeeld vanwege de veiligheid. Ook zijn er handige dingen voor op de boot die onmisbaar zijn om zorgeloos te kunnen varen. We benoemen alle dingen die je nodig hebt om jouw boottocht tot een succes te maken.

Verplichte dingen op de boot

Sommige dingen zijn verplicht voor op de boot. Vaak heeft dit te maken met veiligheid en identificatie. Heb je een snelle boot die harder kan dan 20 km per uur? Dan is een zwemvest verplicht voor iedere opvarende. De bestuurder van de snelle boot moet dit reddingsvest dragen als hij/zij staat. Dit komt doordat de kans groter is dat de bestuurder van boord slaat als er iets gebeurt. 

Daarnaast zijn er nog wat verplichte dingen voor op de boot als je een snelle motorboot hebt. Je moet dan namelijk een vaarbewijs hebben, een registratiebewijs van de boot, een dodemansknop (met het koordje om) en een brandblusser van minimaal 2 kilo.

Heb je geen vaarbewijs nodig voor jouw boot en vaar je alleen in de binnenwateren? Dan heb je bovenstaande dingen niet nodig. Uiteraard kan het wel handig zijn. Nog meer handige dingen voor op de boot zijn peddels en een anker.

Zorgeloos varen

Als je gaat varen wil je uiteraard dat dit zorgeloos verloopt. Toch is dit niet altijd het geval. Er kunnen namelijk onderweg veel dingen gebeuren, zoals het niet hebben van genoeg brandstof, een kapotte accu of slecht weer. Gelukkig zijn er genoeg dingen voor op de boot die je bij je kunt hebben om slechte scenario’s te voorkomen of op te lossen. 

Wil je zeker weten dat je genoeg benzine bij je hebt? Je kunt een jerrycan met benzine meenemen op de boot. Ook kunnen andere brandstof-gerelateerde accessoires handig zijn om op je boot te bewaren, zoals een brandstofslang of een benzinetank

Heb je een buitenboordmotor met een elektrische start? Een nieuwe (of extra) accu kan zeer handig zijn als jouw buitenboordmotor niet meer start.  

Kom je onverwacht in slecht weer of ruig water terecht, dan kan het een uitdaging zijn om je boot zorgeloos te blijven besturen. Daarom hebben we een paar hulpmiddelen in ons aanbod die het besturen van je boot makkelijker maken. Met een stuursysteem houd je moeiteloos en comfortabel je boot op koers en een hydrofoil maakt de boot beter wendbaar en bestuurbaar. 

Veilig van de boot af

Meer je de boot aan? Dan is het erg fijn als deze nog gewoon in het water ligt als je terugkomt. Diefstal ligt altijd op de loer, vooral als je jouw boot en motor niet goed afgesloten hebt. Gelukkig zorgt een buitenboordmotorslot ervoor dat jouw motor beschermd is tegen diefstal. Zorg er ook altijd voor dat jouw boot veilig aan een ketting ligt.

Overige handige dingen

Handige dingen voor op de boot

Natuurlijk zijn er ook altijd nog handige alledaagse dingen voor op de boot. Denk aan zonnebrand tegen het verbranden op een zonnige dag en genoeg water voor iedere opvarende. Maar ook het meenemen van wat schoonmaakmiddelen kan nooit kwaad. Check ook vooral ons blog over wat je draagt als je gaat varen.

Alle buitenboordmotor accessoires

Kortom, er zijn genoeg handige dingen voor op de boot die zorgeloos vaarplezier garanderen. Neem eens een kijkje tussen al onze buitenboordmotor accessoires. Zo hebben we ook GPS trackers, waterafscheiders en toerentellers. Met al onze handige dingen voor op de boot kun je veilig en zorgeloos het water op.

Veelgestelde vragen

Wat is handig op de boot?

Er zijn verschillende dingen handig voor op een boot. Denk aan zonnebrand, water, schoonmaakmiddelen, peddels en een anker. Maar je kan ook denken aan een jerrycan, hydrofoil, brandstoftank, accu of een buitenboordmotorslot.

Wat zijn handige dingen voor op de boot?

Er zijn verschillende dingen handig voor op een boot. Denk aan zonnebrand, water, schoonmaakmiddelen, peddels en een anker. Maar je kan ook denken aan een jerrycan, hydrofoil, brandstoftank, accu of een buitenboordmotorslot.

Wat heb je nodig op een boot?

Er zijn wat dingen verplicht voor op de boot als je een snelle motorboot (+20 km/u) hebt. Je moet dan namelijk een vaarbewijs hebben, een registratiebewijs van de boot, een dodemansknop (met het koordje om), reddingsvesten voor alle opvarenden en een brandblusser van minimaal 2 kilo.