• 6 jaar garantie op nieuwe motoren
  • Officieel dealer van alle topmerken
  • Persoonlijk thuisbezorgd
  • Montage mogelijk
0512 764 766 ma t/m vr 9:00-18:00

Rubberboot met motor varen? Hier moet je op letten

Rubberboot met motor
Nieuws & Tips

In de zomer is het heerlijk om te varen, alleen of met meerdere personen. Heb je een rubberboot in je bezit? Dan is het fijn om te weten welke motor je hier het beste bij kan kopen. Het is belangrijk om de juiste buitenboordmotor te kopen voor optimale prestaties. Ontdek ons aanbod buitenboordmotoren. Wij adviseren je over de juiste motor voor jouw rubberboot. 

Juiste motor voor rubberboot selecteren

Rubberboot met motor

Welke motor je moet hebben voor jouw rubberboot, hangt af van een aantal factoren. Denk aan de grootte van de rubberboot, het aantal personen waarmee je vaart en het materiaal waarvan de rubberboot gemaakt is. Over het algemeen geldt: hoe kleiner de rubberboot, hoe minder vermogen je nodig hebt. 

Heb je een kleine rubberboot tot 4 meter? Dan zou je de volgende richtlijn kunnen aanhouden voor het uitkiezen van de juiste motor:

  • Voor 2 personen: 2.5 pk
  • Voor 3 personen : 4-5 pk
  • Voor 4 personen: 6-8 pk
  • Voor 5 personen: 10-15 pk
  • Voor 6 personen: 20 pk

Rubberboot met motor varen zonder vaarbewijs

Heb je een kleine rubberboot? Dan hoef je vaak geen vaarbewijs te hebben. Dit geldt voor rubberboten met een maximale lengte van 15 meter en een maximale snelheid van 20 kilometer per uur. Is jouw rubberboot langer of gaat hij sneller? Dan heb je wel een vaarbewijs nodig.

Vanaf 12 jaar mag je met een open motorboot van maximaal 7 meter varen. Ook een pleziervaartuig of motorboot tot 15 meter mag je varen zonder vaarbewijs. Hiervoor moet je minimaal 18 jaar zijn. De maximale snelheid zonder vaarbewijs als je tussen de 12 en 18 jaar bent, is 13 kilometer per uur. 

Let op: het is niet overal toegestaan om zonder vaarbewijs te varen. Voor het binnenvaren van zeehavens is een vaarbewijs nodig. Ook is een vaarbewijs nodig voor het varen op grotere binnenwateren van Nederland.

Veilig varen met je rubberboot 

Rubberboot met motor

Het is niet handig om het water op te gaan zonder dat je de regels kent. Ook al heb je geen vaarbewijs nodig voor jouw rubberboot, dan nog is het handig om op de hoogte te zijn van de regels op het water. Vaar je vaak? Dan kan het altijd handig zijn om wel je vaarbewijs te halen. Dan kun je ook nooit een boete krijgen als je per ongeluk wel te hard vaart.

Aanbod motoren

Voor het kopen van een motor voor jouw rubberboot zit je bij BuitenboordmotorWereld.nl goed. Wij hebben een zeer ruim aanbod van buitenboordmotoren van verschillende merken. Zo hebben we motoren van Tohatsu, Yamaha, Suzuki, Honda en Mercury in ons assortiment. Heb je een kleine rubberboot en geen vaarbewijs, dan is een motor t/m 6 pk geschikt. Heb je wel een vaarbewijs, dan kun je ook een motor nemen met meer vermogen. Dit is ook aan te raden als er 4+ personen meevaren in de rubberboot. Er bestaan ook rubberboten die erg lang zijn. Daar heb je een groot motorvermogen voor nodig. Ons complete aanbod vind je hieronder: 

Garantie en onderhoud

Koop je op BuitenboordmotorWereld.nl een motor voor jouw rubberboot? Dan is het fijn om te weten dat we standaard 6 jaar garantie hanteren bij aankoop van een nieuwe buitenboordmotor. Koop je een tweedehands motor voor jouw rubberboot? Dan krijg je standaard 12 maanden garantie.

Heeft jouw motor tijdens of na de garantieperiode onderhoud nodig? Ook dan kun je terecht bij BuitenboordmotorWereld. Onderhoud is belangrijk om je buitenboordmotor draaiende te houden en de levensduur te verlengen. Maar onderhoud is ook belangrijk voor de veiligheid. Niemand wil dat de motor er (deels) mee ophoudt tijdens een vaartocht.

Makkelijk online bestellen

Online je motor bestellen op onze website gaat eenvoudig en snel. Wij bezorgen persoonlijk aan huis in heel Nederland. We maken met jou een afspraak wanneer we jouw buitenboordmotor bezorgen. Doorgaans is dit binnen twee werkdagen, mits anders is afgesproken. De bezorgkosten zijn € 75,- of gratis wanneer je ervoor kiest om de motor af te halen bij onze werkplaats in Ureterp. In dat laatste geval kunnen we jouw motor ook op je rubberboot monteren.

Contact en persoonlijk advies

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag over buitenboordmotoren en de beste optie voor jouw rubberboot. Ons team staat voor je klaar voor persoonlijk advies, of je nu een nieuwe buitenboordmotor wil kopen of een tweedehands buitenboordmotor.

Veelgestelde vragen

Heb je een vaarbewijs nodig voor een rubberboot?

Heb je een kleine rubberboot? Dan hoef je vaak geen vaarbewijs te hebben. Dit geldt voor rubberboten met een maximale lengte van 15 meter en een maximale snelheid van 20 kilometer per uur. Is jouw rubberboot langer of gaat hij sneller? Dan heb je wel een vaarbewijs nodig.

Hoeveel pk heb ik nodig achter een rubberboot?

Heb je een kleine rubberboot tot 4 meter? Dan zou je de volgende richtlijn kunnen aanhouden voor het uitkiezen van de juiste motor: - Voor 2 personen: 2.5 pk - Voor 3 personen : 4-5 pk - Voor 4 personen: 6-8 pk - Voor 5 personen: 10-15 pk - Voor 6 personen: 20 pk

Waar koop ik een motor voor mijn rubberboot?

Een motor voor jouw rubberboot koop je op BuitenboordmotorWereld.nl. Ontdek ons aanbod nieuwe en tweedehands motoren van Yamaha, Suzuki, Tohatsu, Mercury en Honda. Wij bieden officiële merkgarantie.