• 6 jaar garantie op nieuwe motoren
 • Officieel dealer van alle topmerken
 • Persoonlijk thuisbezorgd
 • Montage mogelijk
0512 764 766 ma t/m vr 9:00-18:00

Waarom winterstalling voor je buitenboordmotor belangrijk is

Winterstalling buitenboordmotor
Nieuws & Tips

Helaas komt er elk jaar een einde aan het vaarseizoen. Dit is vaak rond oktober het geval. Dan is het wel fijn als je jouw buitenboordmotor veilig kunt opbergen gedurende de winterperiode. Gelukkig kan dat in de winterstalling van BuitenboordmotorWereld.nl. Wat zijn de voordelen van winterstalling en hoe maak je jouw buitenboordmotor winterklaar?

Waarom is winterstalling belangrijk?

Waarschijnlijk gebruik je jouw boot en motor in de winterperiode vrijwel niet. Logisch ook, want de weersomstandigheden laten het vaak niet toe. Kou, regen en vorst zijn niet erg bevorderlijk voor je buitenboordmotor. Daarom is het handig om je motor veilig op te bergen gedurende de maanden dat je deze niet gebruikt. Heb je hier zelf geen goede plek voor? Dan kan een externe winterstalling goed van pas komen. Een winterstalling voorkomt diefstal. Ook zorgt het voor een langere levensduur en betere conditie van de motor. Er zijn nog meer redenen om een winterstalling te reserveren.

Voordelen winterstalling

 • Als je geen ruimte hebt om je buitenboordmotor zelf op te bergen, kan een winterstalling een uitstekende keuze zijn.
 • Bij BuitenboordmotorWereld.nl zorgen we ervoor dat je buitenboordmotor veilig is tijdens de winterstalling, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over diefstal.
 • Een winterstalling biedt uitstekende bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, vorst, zonlicht en wind, waardoor je buitenboordmotor in topconditie blijft.
 • Dankzij de bescherming tegen weersinvloeden die een winterstalling biedt, wordt de levensduur van je buitenboordmotor ook verlengd.
 • Je zal merken dat er minder onderhoud nodig is aan je buitenboordmotor wanneer deze in de winterstalling staat.

Kosten winterstalling

Een winterstalling hoeft niet duur te zijn. Bij BuitenboordmotorWereld.nl betaal je slechts € 35 per seizoen. Als je zelf geen stalling hebt, is onze winterstalling voor jouw motor dus een zeer goed alternatief. Wij zitten in Ureterp, Friesland. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Onderhoud voor winterstalling

Voordat je jouw motor in de winterstalling doet, is het belangrijk om deze winterklaar te maken. Ook als je in de zomer niet zo veel hebt gevaren. Onderhoud na het vaarseizoen is noodzakelijk voor een optimale start van het volgende vaarseizoen. Ook voorkom je dat je motor schade oploopt, denk aan aantasting door oxidatie of anodes die worden aangevreten.

Heb je geen zin om zelf onderhoud te plegen? Laat het dan aan ons over. In onze gespecialiseerde werkplaats in Ureterp beschikken we over een ervaren team van monteurs die alles weten van buitenboordmotoren. Neem contact met ons op als je een afspraak wilt maken met de werkplaats.

Buitenboordmotor winterklaar maken

Wil je zelf proberen je buitenboordmotor winterklaar te maken? Dan kun je een paar dingen doen:

 • Maak je buitenboordmotor goed schoon.
 • Haal alle brandstof uit de carburateur door de motor te laten draaien zonder brandstoftoevoer. 
 • Ververs de motorolie en de staartolie. Het is belangrijk dat het staartstuk niet vol met water zit. 
 • Controleer en vervang (waar nodig) het oliefilter.
 • Controleer en vervang (waar nodig) de bougies.
 • Vervang de impeller als deze hard is geworden of schade heeft.

Toch hulp nodig om je buitenboordmotor winterklaar te maken? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Hoe zet ik mijn motor weg in de winter?

Maak gebruik van de winterstalling van BuitenboordmotorWereld.nl. Jouw motor is veilig voor diefstal. Ook beschermt een winterstalling je buitenboordmotor zeer goed tegen weersinvloeden als regen, sneeuw, vorst, zonlicht en wind.

Hoe duur is winterstalling?

Voor een tarief van slechts € 35 euro per seizoen kun je gebruikmaken van de winterstalling van BuitenboordmotorWereld.nl. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wat kost een winterstalling van een motor?

Voor een tarief van slechts € 35 euro per seizoen kun je gebruikmaken van de winterstalling van BuitenboordmotorWereld.nl. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Wat kost het stallen van een motor?

Voor een tarief van slechts € 35 euro per seizoen kun je gebruikmaken van de winterstalling van BuitenboordmotorWereld.nl. Neem contact met ons op voor meer informatie!